Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2006 13:37 - Управляващи дружества
Автор: guslarche Категория: Бизнес   
Прочетен: 2763 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тук ще трябва да напиша един малко по-гневен постинг относно дейността на Българската Асоциация на Управляващите Дружества (БАУД). 

Немога да разбера как, след като една от основната дейност на тази асоциация е да информира и да промотира развитието на договорните фондове и инвестиционни дружества, както и всички форми на колектовно инвестиране, това сдружение няма публикуван интернет сайт.

Направо е срамота, тъй като според мен, интернет се превръща в най-могъщия ресурс за разпространение на информация и въпреки, че в България той не е особено развит (имам предвид в селата и малките градове), липсата на уеб базирана страница, на която да се предлага актуална информация за цялостната дейност на тези дружества е изключително голям минус и говори за бизнес и маркетин културата на българина. Ниска под всякаква критика.

Това ако беше в някоя себеуважаваща се държава, където грижата за инвеститорите е на водещо ниво, щяха да й натрият фасона. Ама имам чувството и че самите ние сме си виновни...липса на инициативност и никаква заинтересованост. А да се върна на темата, че малко се отклоних...БАУД публикуват един алманах и това е всичко имам чувтвото, че си свикават ОСА само да си побъбрат малко и да пият по някое винце и пушена сьомга на някое коктейлче.

Ако решат да бъдат в полза на инвеститорите и по-конкретно на индивидуалните такива..то няма да е лошо да повишат инвестиционната култура на българина именно чрез интернет...а не някакви книжни издания, които човек да ги търси под камък и дърво няма да ги намери. 




Гласувай:
0



1. анонимен - не, не си прав!!!
06.09.2006 15:57
Лесно е да се правят критики, но да се замисли човек е доста трудно. Предполагам сте наясно поне кога е създадена тази Асоциация и за твърде краткото време, през което работи сигурно е постигнала много по-важни неща от това да си прави сайт. Който иска да намери информация за фондовете, инвестиционните и управляващите дружества, винаги може да види в безброй сайтове, които вече съществуват и работят. Със сигурност хората, които работят в Асоциацията много добре осъзнават важността на един обединяващ сайт за всички колективни схеми. Това обаче не е толкова просто да се направи. Все пак подобна Асоциация обединява не само 1 човек или 1 дружество. Да се създаде организация на толкова хора не е никак лесно. Този бизнес наистина е прохождащ за България и смятам, че има много по-важни проблеми от това Асоциацията да има сайт. Сигурен съм, че скоро ще види бял свят и такъв сайт, за успокоение на притеснените, а това че законите са недомислени и биха попречили на развитието на този сектор, всъщност не е толкова важно. Съгласен съм, че инвестиционната култура на българина е доста ниска, но в крайна сметка задача за повишаването й не е само на Асоциацията на управляващите дружества, а и на много други хора и институции от бранша. По тази логика дайте някой да направи инвестиционен сайт! Защо никой не е направил такъв досега! Как не я е срам държавата да не е направила сайт за повишаване на инвестиционната култура на хората! Повярвайте това със сайтове трудно ще стане.
цитирай
2. анонимен - трябва да има сайт!
15.02.2007 10:58
БАУД трябва да има сайт! Към момента (15.02.07) още няма такъв. Напълно съм съгласен с мнението от 06.02.2006 г., че интернет е мощен инструмент за разпространение на информация. И не мога да се съглася с мнението от 06.09.2006, че да се направи сайт е трудно. Не е. Сайтът на БАУД е информационен, т.е. трябва да има информация за членовете, някакви контакти, цели, мисия и т.н. Това изобщо не е сложно. За сайт с такова предназначение не се изискват някакви сложни разработки за услуги в реално време, някакъв вид интерактивна функционалност. Така че такъв сайт може да направи всеки студент в МЕИ напр. и то за два дена. А ако се обърнат към фирма разработчик, няма да струва повече от 1000-2000 лева. А като време ще отнеме половин час - да звъннат на фирмата и да проведат една среща. Оттам-нататък хората от фирмата-разработчик си знаят работата, ще им предложат някакви идеи, ще им покажат templates, ... Мисля, че БАУД нямат сайт, защото нямат желание да имат или защото няма кой да проведе 5 телефонни разговора.
цитирай
3. анонимен - намерих сайт за фондове
17.05.2007 23:31
Казва се www.fondovete.com. Има новини, за някои фондове има исторически данни, графики и последните цени за обратно изкупуване. Гледам, че има и доходността на фондовете. Струва си да се погледне ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: guslarche
Категория: Бизнес
Прочетен: 35976
Постинги: 6
Коментари: 10
Гласове: 35
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930